general.skipToContentLink
Rotsachtige bergrug met besneeuwde toppen

Limburgs bier

Bij Bierbink beschikken we over een uitgebreid aanbod aan Limburgs (speciaal) bier.

Ontdek het beste Limburgse craftbier: een smaakvolle reis door lokale brouwerijen

Craftbier is de laatste jaren aan een ware opmars bezig, en ook in Limburg vinden bierliefhebbers steeds meer pareltjes van lokale brouwers. Limburg, met zijn rijke tradities, bourgondische cultuur en passie voor authentieke smaken, is de ideale plek voor het maken van ambachtelijk bier. In onze webshop hebben we een zorgvuldig geselecteerd aanbod van het beste Limburgse craftbier, met merken als Stadsbrouwerij Maastricht, Brouwerij Klinker, Brouwerij De Klep, De Fontein, Vals Plat, Puuro en Ambrass. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs deze unieke Limburgse brouwerijen.

1. Stadsbrouwerij Maastricht

Gelegen in het hart van de stad Maastricht, is Stadsbrouwerij Maastricht een toonbeeld van vakmanschap. Deze brouwerij combineert traditie met innovatie en weet zo bieren te creëren die zowel de klassieke bierliefhebber als de moderne drinker aanspreken. Het aanbod van Stadsbrouwerij Maastricht varieert van lichte blondbieren tot complexe tripels en stevige bockbieren. Hun passie voor het brouwproces proef je terug in elke slok.

Een van hun vlaggenschipbieren is de Maastricht Blond, een fris, hoppig blondbier met een subtiele fruitige toets. Het is het perfecte bier om te genieten op een zonnig terras of bij een goed diner. Daarnaast biedt de brouwerij regelmatig seizoensgebonden specials, wat hen een dynamische en geliefde keuze maakt onder bierkenners.

2. Brouwerij Klinker

Brouwerij Klinker is een kleinschalige brouwerij die zich onderscheidt door zijn ambachtelijke aanpak en oog voor detail. De brouwers van Klinker experimenteren graag met unieke ingrediënten, wat resulteert in een bijzondere bierervaring. Hun bieren zijn vaak robuust en vol van smaak, met een duidelijke handtekening die elke fles herkenbaar maakt.

Een goed voorbeeld van hun vakmanschap is de Klinker Dubbel, een bier met een rijk, moutig karakter en tonen van karamel en gedroogd fruit. Dit bier past perfect bij een winterse avond bij de open haard of bij stevige gerechten zoals stoofvlees. Voor wie houdt van bieren met diepgang, is Brouwerij Klinker een absolute aanrader.

3. Brouwerij De Klep

Gevestigd in Venlo, staat Brouwerij De Klep bekend om zijn traditionele bierstijlen met een moderne twist. Het bier wordt hier met liefde en zorg gebrouwen, waarbij ze gebruikmaken van de beste lokale en internationale ingrediënten. De bieren van De Klep zijn divers en variëren van lichte, frisse bieren tot donkere, krachtige varianten.

Een van hun toppers is de Klep Tripel, een bier dat zowel krachtig als verfijnd is. Met een alcoholpercentage van rond de 8% heeft dit bier een warme, zoete smaak met subtiele kruiden en een zachte afdronk. De Tripel van Brouwerij De Klep is perfect voor liefhebbers van sterke bieren die toch makkelijk drinkbaar zijn.

4. Brouwerij De Fontein

Brouwerij De Fontein, gelegen in Stein, heeft een breed scala aan ambachtelijke bieren. Ze staan bekend om hun gebruik van lokale hop en ingrediënten uit de omgeving, wat bijdraagt aan de frisse, authentieke smaak van hun bieren. De Fontein streeft ernaar om de Limburgse biercultuur hoog te houden en brengt daarom regelmatig nieuwe, innovatieve bieren op de markt.

Een van hun bekendste bieren is de Fontein IPA, een krachtig gehopt bier met een verfrissende citrusachtige smaak. De IPA is een favoriet onder de jongere bierdrinkers, maar weet ook de traditionele bierliefhebber te verrassen met zijn uitgebalanceerde bitterheid en fruitige aroma’s.

5. Vals Plat

Vals Plat is een relatief jonge speler op de Limburgse biermarkt, maar heeft al snel naam gemaakt met zijn innovatieve brouwmethodes en smaakvolle bieren. De bieren van Vals Plat worden gekenmerkt door hun volle smaak en unieke ingrediëntencombinaties. Deze brouwerij houdt van experimenteren en dat zie je terug in hun assortiment.

De Vals Plat Blond is een toegankelijk bier met een verfijnde smaak en een licht kruidig aroma. Het bier heeft een perfecte balans tussen zoetheid en bitterheid, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginnende bierdrinkers als doorgewinterde liefhebbers.

6. Puuro

Brouwerij Puuro staat voor puurheid en eerlijkheid in hun brouwproces. Ze gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten en werken zo duurzaam mogelijk. Deze filosofie komt terug in de zuivere smaken van hun bieren, die bekendstaan om hun frisheid en drinkbaarheid.

Een van hun topbieren is de Puuro Weizen, een troebel, lichtgeel bier met een frisse smaak van banaan en kruidnagel. Het is een perfect zomerbier, maar door zijn lichte karakter ook ideaal voor elke andere gelegenheid. Puuro weet met zijn weizen de liefhebbers van tarwebieren te betoveren.

7. Ambrass

Ambrass is een echte bierenbouwer, met passie en vakmanschap als kernwaarden. Hun assortiment is klein maar fijn, met bieren die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. Ambrass weet hoe ze smaken moeten combineren om een unieke bierervaring te creëren.

De Ambrass Amber is een karaktervol bier met een volle, moutige smaak en een vleugje karamel. Het bier heeft een licht bittere afdronk die uitnodigt tot nog een slok. Ideaal om van te genieten op een rustige avond, bij goed gezelschap en een lekker stukje kaas.

Limburgs craftbier: Een smakenrijk avontuur

De Limburgse craftbierwereld zit vol verrassingen en ambachtelijke parels. Of je nu houdt van een fris blondbier, een krachtige tripel of een smaakvolle IPA, de bieren van Stadsbrouwerij Maastricht, Brouwerij Klinker, Brouwerij De Klep, De Fontein, Vals Plat, Puuro en Ambrass bieden voor ieder wat wils. Deze lokale brouwers laten zien dat vakmanschap en passie de sleutel zijn tot uitzonderlijk bier. Ontdek het zelf in onze webshop en proef het beste wat Limburg te bieden heeft. Proost!

Limburg pakket

Kun je niet kiezen uit dit mooie aanbod aan bieren? Kies van voor het Limburg pakket L (12 bieren) of Limburg pakket XL (24 bieren). Wij hebben hier al een mooie selectie aan bieren voor je gemaakt.