Over Bierbink

Leuk dat je er bent! Welkom bij Bierbink, dé plek voor unieke en smakelijke biertjes die je niet overal vindt. We zijn gek op bieren die een verhaal hebben, die met liefde gebrouwen zijn, en natuurlijk heerlijk smaken!

Bij Bierbink zijn we dol op avontuur en ontdekkingen in de bierwereld. We zijn gek op kleine brouwerijen, verborgen pareltjes en authentieke smaken. We houden niet zo van de massa en zoeken graag de niche op, waar echte kwaliteit en karakter te vinden zijn.

We hebben een diverse selectie aan bieren, voor iedereen wat wils. Of je nu van zacht en verfijnd houdt, of meer van krachtig en robuust, je vindt het hier! En ja, we hebben ook genoeg lekkernijen onder de vijf euro, dus neem gerust een kijkje.

Grappige Weetjes

  • Het allereerste brouwsel van Swen was een groot succes (of zo zeggen we toch tegen hem 😜)! Het had een unieke smaak die de basis heeft gelegd voor onze liefde voor uniek bier.
  • Elke vrijdag houden we een bierproefsessie bij Bierbink. Dit is onze favoriete manier om het weekend in te luiden en nieuwe bieren te ontdekken! (En ja, het is net zo leuk als het klinkt!)
  • Vraag ons niet naar ons favoriete bier; dat is als kiezen tussen je kinderen! Maar tussen ons gezegd en gezwegen, we hebben een zwak voor die rijke, donkere stouts.
  • Onze passie voor tech is bijna net zo groot als onze liefde voor bier. We zijn altijd bezig met het tweaken van de webshop om jou de beste online shopervaring te geven! 
  • We zijn echte Maastrichtenaren en we zijn trots op onze stad! Als je ooit in de buurt bent, laat het ons weten – we kennen een paar goede plekjes om een biertje te pakken! 
  •  Er gaan geruchten over een geheime Bierbink club voor de echte bierliefhebbers... Maar je hebt het niet van ons gehoord!

Geschiedenis en Oorsprong

Maak kennis met Swen Habets, Patrick Leenders en Dennis Pantekoek! Drie vrienden uit het bourgondische Maastricht, met een gezamenlijke liefde voor speciaalbier. Geboren in de jaren ‘70 en ‘80 en al jong kregen ze een voorliefde voor de heerlijke smaken van Belgische (abdij)bieren.

Swen dook de wondere wereld van het bierbrouwen in tijdens de Corona crisis, en creëerde unieke parels. Zijn passie was aanstekelijk, en al snel werden Dennis en Patrick ook enthousiast gemaakt voor speciaalbier. Samen begonnen ze aan het avontuur om de mooiste en lekkerste bieren te ontdekken en te delen met de wereld.

En weet je wat nog meer cool is? Ze hebben allemaal ook een achtergrond in e-commerce, partners bij Websignaal, waar ze technische implementaties van e-commerce oplossingen doen. Dit betekent dat Bierbink niet alleen gebouwd is op een passie voor bier, maar ook op solide kennis van online winkelen!

En zo, met een mengeling van bierliefde en technische knowhow, werd Bierbink geboren! Een plek waar bierliefhebbers kunnen genieten van unieke bieren, gebrouwen met liefde en vakmanschap, en gekozen met een kenner’s oog (en smaakpapillen) voor kwaliteit.