Brouwerij Noordt

De stad van het goede leven!

Op een koude winterdag, op 14 januari 2014, zette Brouwerij Noordt in Rotterdam een krachtige stempel in het Kamer van Koophandel-register. Deze datum markeerde het begin van een brouwavontuur dat de smaakpapillen van bierliefhebbers overal zou prikkelen. De visionairen achter dit opmerkelijke initiatief waren Peter Rouwen, een doorgewinterde brouwer en bierexpert, en zijn compagnon Aldert Weitering. Met een vurige passie voor bier en een visie die verder reikte dan de horizon van Rotterdam, bundelden ze hun krachten om Brouwerij Noordt te realiseren.

In september 2014 verschoof het verhaal van de brouwerij naar een tastbare realiteit, toen de brouwers een indrukwekkende brouwinstallatie verwelkomden. Deze imposante machine vond zijn thuis in de historische muren van een voormalige brandweerkazerne aan de Zaagmolenkade. Maar het pad naar succes was niet zonder hindernissen. Als een onverwachte plottwist in een meeslepend verhaal, ontdekten de ondernemers dat de vloer niet bestand was tegen het gewicht van hun dromen. Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen wisten ze echter alle obstakels te overwinnen, waardoor de brouwerij tot leven kwam.
Het mantra dat de muren van Brouwerij Noordt doordringt, luidt: "Als je jezelf niet blijft uitdagen in dit vak, kun je beter de handdoek in de ring gooien." Deze woorden belichamen de geest van voortdurende verbetering en het verlangen om altijd te streven naar de hoogste vorm van vakmanschap. Vanaf 2015 begon het hart van Rotterdam te kloppen met de geluiden van rinkelende brouwketels en bruisende creativiteit, terwijl Brouwerij Noordt een breed scala aan bieren creëerde - een eerbetoon aan traditie en een viering van innovatie. 
De brouwerij reikt echter verder dan haar eigen ketels. Als een ware gamechanger in het brouwerslandschap, speelde Brouwerij Noordt een cruciale rol bij het opvoeren van het brouwersambacht. In een gedurfde zet begonnen ze samen met StiBON en de Lentiz Onderwijsgroep de allereerste vakopleiding voor brouwers in 2017. Ze gaven nieuwe aspiranten het gereedschap en de kennis om de toekomst van het brouwen te vormen.
Maar het verhaal bereikte een nieuwe climax op 1 september 2020, toen de brouwerij een verbond aankondigde dat de bierwereld op zijn grondvesten deed schudden. Een alliantie met biergigant Heineken zag het daglicht - een partnerschap dat verder ging dan de grenzen van Rotterdam. Samen smeedden ze plannen, ontwikkelden ze bieren en experimenteerden ze op kleine schaal. De toekomst werd onthuld als een canvas van mogelijkheden, met Brouwerij Noordt en Heineken als meesterlijke schilders.
Dit partnerschap was niet alleen een transformatie voor de brouwerij, maar ook voor de verspreiding van hun bieren. Heineken's distributienetwerk werd ingezet om Brouwerij Noordt's creaties naar verre oorden te brengen, en prestigieuze horecagelegenheden in steden door heel Nederland omarmden deze nieuwe bierverhalen.
Dus, te midden van kille brouwketels, historische muren en dampende brouwketels, ontvouwde zich het epische verhaal van Brouwerij Noordt. Een verhaal dat de harten van bierliefhebbers sneller deed kloppen en de biercultuur in Nederland verrijkte met een onvergetelijk hoofdstuk van samenwerking, uitdaging en smaakvolle triomf.

Brouwerij Noordt

De stad van het goede leven!

Op 14 januari 2014 werd Brouwerij Noordt opgericht in Rotterdam door brouwer en bierexpert Peter Rouwen en Aldert Weitering. De brouwerij vond onderdak in een voormalige brandweerkazerne na een uitdagend startjaar. Sinds 2015 bracht de brouwerij diverse bieren voort, waar traditie en vernieuwing samensmolten. Het motto "jezelf blijven verbeteren" leidde tot ambachtelijk brouwen en de eerste brouwersvakopleiding in 2017, in samenwerking met StiBON en Lentiz Onderwijsgroep. Op 1 september 2020 versterkte de brouwerij haar band met Heineken, wat leidde tot een krachtige alliantie voor bierontwikkeling, Brew Pub-creatie en kennisdeling, met een nieuw hoofdstuk van innovatie en groei voor Brouwerij Noordt, dat ver buiten Rotterdam reikt.

Noordt Bok
€ 3,09
Brouwerij Noordt Noordt Bok
Bock
Star rating
Star rating
Star rating
Half Star rating
Blank rating
3.4 / 5
Untappd
Nederland