Bierstijlen

Graag nemen we je mee in de verschillende bierstijlen!

Bierstijlen 

Ontdek de wereld van craft beer Bier, een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld, kent een indrukwekkende verscheidenheid aan stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen unieke kenmerken, smaken en geschiedenis. Laten we duiken in de rijke en gevarieerde wereld van bierstijlen en ontdekken wat ze zo bijzonder maakt. 

Tripel bier 

Een Tripel is meestal goudgeel van kleur en heeft een rijk, complex aroma. Het heeft een krachtige smaak met tonen van fruit, kruiden en een lichte zoetheid. Het hoge alcoholgehalte, vaak boven de 8%, zorgt voor een verwarmend gevoel bij het drinken. 

Sour bier 

Sour bieren vari√ęren van licht zuur tot intens zuur. Ze kunnen fruitig, kruidig ‚Äč‚Äčof zelfs funky smaken bevatten. Door gebruik te maken van wilde gisten ontwikkelen zich complexe aroma's, en het zuur zorgt voor een verfrissende en dorstlessende ervaring.¬†

Porter 

Porters hebben een diepe, donkere kleur en bieden een scala aan smaken, waaronder koffie, chocolade, karamel en geroosterde mout. Ze hebben meestal een medium tot vol mondgevoel en zijn minder zwaar dan stouts. 

Amber 

Amberbier, zoals de naam al aangeeft, heeft een warme amberkleurige tint. Het biedt een gebalanceerde combinatie van moutige zoetheid en subtiele hopbitterheid. Amberbier kan vari√ęren van licht tot medium-bodied en heeft vaak tonen van karamel en geroosterde granen.¬†

Barley wine 

Barley Wine staat bekend om zijn hoge alcoholgehalte, vergelijkbaar met dat van wijn, en zijn complexe smaken. Het biedt een rijke en volle body met tonen van zoete mout, gedroogd fruit en soms een vleugje hopbitterheid. Barley Wine wordt vaak gerijpt om de smaken te laten ontwikkelen en verfijnen. 

Blond 

Blond bier is licht van kleur en heeft een verfrissende smaak. Het biedt een evenwichtige combinatie van moutige zoetheid en subtiele hopbitterheid. Blond bier is doorgaans licht tot medium-bodied en heeft vaak tonen van fruitigheid en lichte kruiden. 

Donker 

Donker bier varieert van bruin tot diepzwart van kleur en biedt een rijk scala aan smaken. Het kan tonen bevatten van karamel, chocolade, koffie, gedroogd fruit en geroosterde mout. Donkere bieren hebben meestal een volle body en een complexe smaakprofiel. 

Fruitbier 

Fruitbier wordt gebrouwen met toevoeging van echt fruit, wat resulteert in een verfrissende en fruitige smaak. Het kan vari√ęren van licht tot medium-bodied en heeft vaak een zoete, fruitige aroma. Fruitbieren kunnen gemaakt worden met allerlei soorten fruit, zoals frambozen, kersen, perziken en abrikozen.¬†

Quadrupel 

Quadrupel is een Belgische bierstijl met een hoog alcoholgehalte en een rijke, complexe smaak. Het biedt tonen van donker fruit, karamel, kruiden en soms een vleugje chocolade. Quadrupels hebben een volle body en een verwarmend mondgevoel. 

Pilsener 

Pilsener is een lichtgekleurd, helder bier met een verfrissende smaak en een droge afdronk. Het wordt gekenmerkt door een evenwichtige combinatie van moutigheid en hopbitterheid. Pilseners zijn doorgaans licht tot medium-bodied en hebben een sprankelende koolzuur. 

Weizen 

Weizenbier, afkomstig uit Duitsland, is een tarwebier dat bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. Het heeft doorgaans tonen van banaan, kruidnagel en citrus, afkomstig van de gebruikte gist. Weizenbier heeft een troebele uitstraling en een verfrissend karakter. 

Stout 

Stout, ooit bekend als een zwaar, donker bier, heeft een Amerikaanse make-over gekregen met talloze variaties zoals oatmeal stout en coffee stout. Proef de rijkdom en diepte van deze bieren. 

IPA 

De IPA heeft een revolutie teweeggebracht in de bierwereld met zijn hoprijke profiel. Van de klassieke Engelse IPA tot de gedurfde Amerikaanse varianten, ontdek de evolutie van deze populaire stijl.

In onze webshop vind je natuurlijk een groot aanbod van verschillende bieren in verschillende bierstijlen.
Kun je niet kiezen? Bestel dan eens een bierpakket. Dan laten we je kennismaken met een bepaalde bierstijl. Bij Bierbink hebben we de volgende pakketten: Porter - Stout pakket, Tripel bierpakket, Bockbier pakket, IPA pakket. Daarnaast hebben we een heel mooi Bierbink proefpakket: hierin tref je 16 verschillende bieren aan.